Měnová krize koruny z pohledu ekonomických teorií - Klacek, Jan
Vysvetlenie menových kríz. Faktory udržateľnosti deficitu bežného účtu - typ a štruktúra ekonomického rastu, dynamika a zameranie investícií, úloha exportu, stav finančného systému, politická stabilita. Model rovnovážneho kurzu koruny. Empirické odhady elasticít a rovnovážneho kurzu. Nadhodnotenie reálneho kurzu a hospodárskej politiky.