Majetek leasingových společností jako objekt kriminálních aktivit - Pulz, Jiří
Leasingové spoločnosti patria medzi finančné inštitúcie, ktorých majetok a právom chránené majetkové záujmy sú vyhľadávaným terčom kriminálnych aktivít. Najčastejšie trestné činy v leasingu: podvod, porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, sprenevera, podielnictvo. Medzi priority Asociácie leasingových spoločností patrí boj proti tejto kriminalite vo vnútri leasingových spoločností, aj v spolupráci s orgánmi činnými v trestnom konaní.