Motivačné programy a ekonomická teória motivácie alebo: "Môže byť voľný čas motivačným faktorom?" - Szarková, Miroslava, 1951-
Obsahové vymedzenie ekonomickej teórie motivácie. Faktory limitovania spotreby. Racionálna užitočnosť a jej využitie pri tvorbe motivačných programov. Moment racionálnej užitočnosti a jeho vystihnutie, ako priamy motivačný faktor.