Ciele výnosovosti v manažmente komerčnej banky - Longauerová, Alena
Predpokladom úspešnosti banky je vysoko efektívny manažment, ktorý je ovplyvňovaný makroekonomickým vývojom, stavom na finančnom trhu. Zosilnenie marketingovej filozofie komerčných bánk. Bankový kontroling. Obchodná filozofia - rozpracovaná na všetkých riadiacich úrovniach. Profit centrá orientované na klientov. Riadiaci informačný systém. Kontrolingový cyklus ako komplexný riadiaci systém. Oblasti manažmentu v bankovom kontrolingu. Začlenenie kontrolingu do organizácie banky.