Predikcia menových kurzov - teoretické podmienky rovnováhy - Polednáková, Anna, 1957-
Súčasný medzinárodný menový systém je charakterizovaný kombináciou voľného plávajúceho kurzu (floating), riadeného floatingu (managed floating) a fixných menových kurzov. Pohyb menových kurzov pomáhajú vysvetliť základné ekonomické vzťahy - podmienky parity. Teoretické väzby medzi cenami, menovými kurzami, úrokovými mierami a termínovými menovými kurzami formujú základ medzinárodnej finančnej teórie.