Strojárenský priemysel analýza odvetvia
Strojárenstvo je kľúčovým odvetvím priemyslu SR. Podiel na priemyselnej výrobe a na celkovej produkcii spracovateľského priemyslu. Strata vykazovaná podnikmi strojárskeho priemyslu je spôsobená zložitým procesom reštrukturalizácie a revitalizácie celého strojárskeho priemyslu. Charakteristika významných podnikov odvetvia: Chirana - Prema, a.s., SES Tlmače, a.s., Slovenské lodenice, a.s., Považské strojárne, a.s.