Predaje nakrátko - Vlachynský, Karol
Predaj nakrátko (Short sell, Leerverkauf) znamená predaj aktíva (najčastejšie akcie), ktoré predávajúci nevlastní, ale si ho len vypožičal. Po uplynutí dohodnutej lehoty musí vypožičané aktívum vrátiť. Predaj nakrátko - typ špekulačného obchodu, riziková tradingová stratégia vyspelých trhov.