Politická ekonomie Davida Ricarda - Holman, Robert
Teória medzinárodného obchodu a princíp komparatívnych výhod. Teória efektívneho dopytu a zamestnanosti. Peňažná teória a "bullionistický spor". Následníci Davida Ricarda.