Nová finančná veda - nové nádeje a výzvy - Chudý, Lucius
Najdôležitejšie prístupy, ktoré formovali novú finančnú vedu a nový pohľad na finančné procesy. Rozvoj finančnej teórie. Kľúčové faktory vzniku novej finančnej vedy. Nové finančné metódy ovplyvňujú tri oblasti: nelineárna dynamika (chaos, fraktály), umelá inteligencia - algoritmy učenia (neurónové siete, genetické algoritmy, fuzzy prístup), nové metódy matematickej štatistiky.