Ekonomická pozícia nových územných celkov Slovenska - Žárska, Elena, 1955-
Podľa zákona č. 221 Z. z. z r. 1996 o územnom a správnom usporiadaní SR sa územie Slovenska člení na 8 krajov a 79 okresov. Novokonštituované kraje absorbovali ekonomickú profiláciu okresov na báze ktorých vznikli. Ekonomická pozícia nových krajov, hodnotenie a meranie ich ekonomickej úrovne.