Vedenie jednoduchého účtovníctva nepodnikateľskými subjektami - Laszová, Viera
Vymedzenie niektorých pojmov v účtovaní jednoduchého účtovníctva. Postup pri otváraní a uzavieraní účtovných kníh. Ocenenie majetku účtovnej jednotky. Vedenie jednoduchého účtovníctva: a/ peňažný denník, b/ kniha pohľadávok a záväzkov, c/ pomocné knihy o ostatných zložkách majetku. Účtovná závierka. Výkaz o majetku a záväzkoch. Výkaz príjmov a výdavkov.