Predikcia menových kurzov - Polednáková, Anna, 1957-
Predikciu zmien menových kurzov môžeme anlyzovať pri systéme fixných i plávajúcich menových kurzov. Hlavné techniky predikcie voľne plávajúceho menového kurzu: predikcia na základe trhu, na základe modelov. Predikcia na základe modelov zahŕňa dva prístupy - fundamentálnu a technickú analýzu. Predikcia reálnych menových kurzov. Predikcia v systéme fixných menových kurzov a aplikácia vládnych intervencií. Predikcia kontrolovaného menového kurzu.