Zmenkové obchody v pobočke NBS Banská Bystrica - Janšová, Božena
Zmenka s využitím jej eskontu a reeskontu je vhodným prostriedkom na získanie úveru. NBS využíva formy zmenkového úveru ako jeden z nástrojov uplatňovania menovej politiky. Zameranie zmenkových obchodov. Reeskontné zmenkové obchody zamerané na podporu prvovýrobcov poľnohospodárskych komodít. Eskontné zmenkové obchody na podporu exportu. Záujem obchodných bánk o zmenkové obchody.