Predstavitelia družstiev nepokladajú minuloročné výsledky poľnohospodárstva za priaznivé - Janků, Jana
Hodnotenie minuloročných výsledkov poľnohospodárstva. Dvojaké hodnotenie - hodnotenie politikov a štátnikov a hodnotenie odborníkov z praxe. Bilančná strata 961 mil. Sk v r. 1997. Miera stratovosti a ziskovosti družstiev. Zvýšenie neinvestičných dotácií. Nedostatok financií na rozvojové programy. Nejasná perspektíva družstiev.