Fond národného majetku a VSŽ sa zrejme rozhodli použiť na záchranu IRB Slovenskú poisťovňu - Kovalčík, Ján
Nútená správa NBS nad IRB od decembra 1997. Nedostatočnosť právomocí bankového dohľadu. Akcionári IRB brzdia proces ozdravenia (umožňuje im to zákon) - sú proti predaju rozhodujúcej časti spoločnosti. Najväčšími akcionármi IRB sú FNM SR a VSŽ Holding. Jediný subjekt, ktorý sa ešte hodlá podieľať na zvyšovaní základného imania IRB, je Slovenská poisťovňa.