Portugalsko je na dobrej ceste - Ódor, Ľudovít
Hospodársky rast Portugalska. Bezproblémové spĺňanie kritérií na vstup do EMÚ. Priaznivý vývoj zahraničného dlhu, zahraničného obchodu, miery nezamestnanosti i bankovníctva. Problémové oblasti portugalskej ekonomiky - zdravotníctvo, školstvo a sociálne zabezpečenie. Dobré makroekonomické ukazovatele Španielska na vstup do EMÚ. Najväčší problém španielskej ekonomiky - vysoká nezamestnanosť.