K niektorým otázkam odporovateľnosti právnym úkonom - Kravec, Jozef
Znovuzavedenie inštitútu odporovateľnosti právnym úkonom v zákonoch o konkurze o vyrovnaní a následne zmenami a doplnením Občianskeho a Obchodného zákonníka v r. 1991. Inštitút všeobecnej odporovateľnosti v právnom poriadku Českej a Slovenskej Federatívnej republiky. Odporovateľnosť v zmysle Obchodného zákonníka. Odporovateľnosť podľa zákona o konkurze a vyrovnaní. Opodstatnenosť inštitútu odporovateľnosti ako zabezpečenia určitého práva v právnom poriadku Slovenskej republiky.