Princípy určujú postup objektivizáciou minimalizujeme chyby - Čunderlík, Dušan
Pud sebazáchovy od jednotlivca k organizácii. Komplex faktorov ovplyvňujúci rizikovosť rozhodovania. Tri prístupy k definícii pojmu rizikový manažment.