Investuj teraz a rozviň sa potom - Kosorín, František
Názory monetaristov na súčasné bankové inštitúcie vnútri štátu. Zvýšenie úrokových sadzieb v prípade prehriatia ekonomiky je automatickou brzdou rastu úverovej kapacity bánk. Zabránenie inflácii. Menové krízy spôsobené nerovnováhou úspor a investičných potrieb. Nízka miera úspor a vysoká miera investícií v USA.