Rast produktivity a výkonnosti je pre Slovensko civilizačnou výzvou - Lubelec, Libor
Nevyhnutnosť zvýšenia produktivity a výkonnosti slovenských podnikov. Nízka konkurencieschopnosť v produktivite a kvalite výroby postupne vytláča podnik z trhu. Potreba formulácie adresnej stratégie rastu produktivity a výkonnosti v slovenských firmách. Riadenie ľudských zdrojov v podnikoch. Prevláda skôr individuálny prístup pri formulácii pracovných cieľov. Nárast zásahov do organizačných procesov.