Zmenka ako úverový dokument a platobný inštrument - Silák, Andrej
História zmenky ako cenného papiera, úverového dokumentu a platobného nástroja. Podstatné náležitosti zmeniek podľa zákona č. 191/1992 Zb. Prevod zmeniek (indosament). Zmenková spôsobilosť. Vlastná zmenka. Cudzia zmenka. Miesto splatnosti zmenky. Výhody a nevýhody zmenky pre veriteľa a dlžníka. Zmenka ako platobný prostriedok. Použitie zmeniek. Zmenkové úvery. Zmenkové ručenie. Protest zmenky. Spôsoby zániku zmenkového záväzku. Vybrané výrazy z oblasti používania zmeniek.