Vojnová sekera v Africkom rohu hraničný spor medzi Etiópiou a Eritreou môže prerásť do vojny - Novák, Jaromír
Nepokoje v severovýchodnej Afrike. Vpády eritrejských vojsk na územie Etiópie. Súčasné a očakávané následky nerozvážneho konania Eritrey. Neúspešné pokusy o mierové riešenie konfliktu.