Finančný leasing, jeho história, súčasnosť a právna úprava - Pohančeníková, Jana
Vznik a vývin finančného leasingu od stredoveku po súčasnosť. Využívanie leasingu na Slovensku. Dohovor o medzinárodnom finančnom leasingu. Pojmové vymedzenie finančného leasingu.