Ženy v poľnohospodárstve a na vidieku patria k najzraniteľnejším sociálnym skupinám - Buchta, Stanislav
Počet žien pracujúcich v agrárnom sektore Slovenska. Zhoršenie postavenia žien na trhu práce. Ženy sa na trhu práce prejavujú ako zraniteľnejšia sociálna skupina. Prevažujú v štruktúre dlhodobo nezamestnaných, majú zhruba o 20 perc. nižšie platy ako muži, málo sú zastúpené na manažérskych postoch. Relatívne značný počet súkromných roľníčok na vidieku. Problém chudoby starých žien. Rodinné hodnoty kontra materiálne.