Zvýšenie sadzieb minimálnych mzdových taríf - Mačuha, Miroslav
Vláda SR prijala novelu nariadenia vlády, ktorou sa s účinnosťou od 1. januára 1998 zvyšujú sadzby minimálnych mzdových taríf, odstupňovaných do 12 tarifných tried. Minimálne mzdové tarify zaručujú minimálnu výšku celkového zárobku zamestnancov organizácií, v ktorých nie je uzavretá kolektívna zmluva alebo mzda nie je v kolektívnej zmluve dohodnutá. Štruktúra sadzieb minimálnych mzdových taríf. Nariadenie vlády SR zo 16. decembra 1997, ktorým sa mení nariadenie vlády ČSFR č. 43/1992 Zb. v znení neskorších predpisov a nariadenia vlády SR č. 84/1996 Z.z. v par. 2 ods. 1.