Obyvatelia vidieka a problémy transformácie PH družstiev - Buchta, Stanislav
Výskumný projekt vznikol z iniciatívy Ústavu pre medzinárodný agrárny a hospodársky vývoj v Heidelbergu, ktorého cieľom bol získanie informácií o transformácii slovenského poľnohospodárstva. Metodológia výskumu a charakteristika výberového súboru. Vlastníctvo a prenájom pôdy. Názory na transformáciu poľnohospodárstva. Názory a postoje členov poľnohospodárskych družstiev k otázkam týkajúcich sa fungovania družstiev. Súkromní roľníci. Vyhodnotenie výskumu.