Vízia predsedu HZDS, že Slovensko bude v roku 2010 patriť medzi najvyspelejšie štáty sveta, je značne preexponovaná - Majtán, Michal
Programové vyhlásenie vlády z roku 1995 o hospodárskom vývoji Slovenska v perspektíve do r. 2010. Vývoj HDP v r. 1995-1997. Podľa V. Mečiara by Slovensko do r. 2010 malo patriť medzi najvyspelejšie krajiny sveta. Realita hospodárskeho vývoja Slovenska je tvrdšia. Slovensko sa momentálne zaraďuje na 40.-60. miesto v celkovom poradí vyspelosti.