Moderné informačné systémy (celoštátne monitorovanie mzdových, pracovných a sociálnych podmienok zamestnancov) - Císarová, Ivana
Charakteristika Informačného systému o cene práce (ISCP). Význam a využitie (ISCP) pre mnohé subjekty ako nepostrádateľného zdroja informácií, potrebných na riadenie, koncipovanie mzdovej a personálnej politiky. Dva významné podsystémy v rámci ISCP - analýza priemerných zárobkov pre pracovnoprávne účely (ISPZ), a analýza kolektívnych zmlúv a zmlúv o podmienkach zamestnancov v pracovnom procese (ISPP). Realizácia zisťovania o priemerných zárobkoch. Štatistické zisťovanie diferenciácie miezd a úplných nákladov práce.