Transformace systému zdravotní péče - Durisová, Jaroslava
Ekonomické problémy zdravotníctva a jeho riadenie. Podmienenosť zdravotného stavu obyvateľstva a sociálno-ekonomického rozvoja. Charakteristika základných znakov socialistického zdravotníctva. Rozpory v zdravotníctve a príčiny zhoršovania zdravotného stavu obyvateľstva. Základné princípy transformácie v zdravotníctve a etapy reformy.