Aktuálna situácia vo vybraných podnikoch Slovenskej republiky - Fidrmuc, Jaroslav
Charakteristika aktuálnej situácie v podnikovej sfére SR - výber 20 podnikov. Reálny priebeh transformačného procesu. Privatizácia a jej vplyv na ďalší vývoj skúmaných podnikov. Adaptačná schopnosť podnikov na vonkajšie trhové prostredie, najmä na vstup do Európskej únie. Identifikácia podnikov vyžadujúcich revitalizáciu. Tendencie vývoja finančnej situácie a zdroje na inováciu v podnikoch. Exportná orientácia podnikov.