Koncepčné aspekty problematiky fúzií a ich aplikácia na prípad úverových inštitúcií - Strážovská, Ľubomíra
Pojem fúzia. Fúzie a ich vzťah k problematike efektívnosti všeobecne. Klasifikácia hlavných podnetov k realizácii fúzií v trhových ekonomikách. Alternatívne finančné systémy a ich súvislosti s dynamikou a motiváciami fúzií. Anglo-americký externý (kapitálovotrhový) finančný systém. Interný (bankovo orientovaný) finančný systém charakteristický pre kontinentálnu Európu a čiastočne Japonsko. Hlavné motívy pre fúzie v bankovníctve.