Když značku, tak originál - Klánová, Eva
Porušovanie práv súvisiacich s ochranou priemyselného vlastníctva. Spor českých Čokoládovní Orion o ochranné známky Lentilky a Granko. Konkurenčný boj českých Čokoládovní a slovenského Figara. Skúsenosti spoločnosti Nestlé Food so zneužívaním ochrannej značky Nescafé. Ochrana priemyselného vlastníctva v spoločnosti Fruko Schulz, vyrábajúcej liehoviny.