Globalizace a další koncepce - hledání nových přístupů k mezinárodním vztahům - Cerny, Philip G.
Pojmové vymedzenie a podstata globalizácie. Neorealizmus, neoliberálny inštitucionalizmus a ďalšie vzájomne závislé prístupy. Globalizácia ako komplexný proces, jej kritici. Ekonomická, sociálna a politická dimenzia globalizácie.