Cenné papiere a daň z príjmov - Jánoš, Daniel
Zdaňovanie výnosov z predaja cenných papierov podľa zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v znení neskorších predpisov. Vymedzenie pojmu sústava cenných papierov. Druhy cenných papierov. Predmet a základ dane z príjmov podľa zákona o dani z príjmov. Príjmy získané nadobudnutím cenných papierov podľa osobitného zákona ( 3 ods. 4 ZDP). Príjmy získané zdedením alebo darovaním cenných papierov. Príjmy oslobodené od dane z príjmov. Príjmy z podnikania a z kapitálového majetku. Praktické príklady.