Pochybnosti v účtování derivátů pominuly - Jílek, Josef
Účtovníctvo je založené na obstarávacích hodnotách - vyhovujúce pri tradičných položkách. Nové nástroje vyžadujú denné trhové preceňovanie. Systém trhového preceňovania OTC derivátov. Tzv. zaisťovacie účtovníctvo - jeho úlohou je správne zachytenie derivátov spolu so zaisťovanými pozíciami.