Finančné služby a globalizácia - Baláž, Vladimír
Rastúca úloha finančných trhov pri alokácii produktívneho kapitálu. Finančná revolúcia a obchodovanie s jednotlivými finančnými nástrojmi (dlhopisy, akcie, bankové úvery a medzinárodné emisie cenných papierov, deriváty). Trhy investícií (inštitucionálni investori, burzy, OTC trhy). Hlavné vývojové trendy vo finančných službách - vyspelé trhy (USA, Kanada, Európska únia), rýchlo sa rozvíjajúce trhy - emerging markets (Latinská Amerika, Ázia). Hlavné trendy v regulácii trhov (Bazilejské dohody). Politiky krajín OECD vo finančných službách.