Analýza environmentálneho rozmeru rozvoja Slovenska - Spáčilová, Ružena
Analýza súčasného stavu a odhad očakávaného vývoja Slovenska v oblasti životného prostredia vychádza z poznatkov získaných skúmaním v troch rovinách: existujúci stav životného prostredia (ovzdušie, voda, pôda), existujúca odvetvová štruktúra ekonomiky, úroveň štátnej environmentálnej politiky.