Evropské spořitelny a euro - Ziegler, Kamil
Európske sporiteľne predstavujú početnú, finančne silnú skupinu v rámci finančnej a bankovej sféry na európskom kontinente. Od roku 1963 sú združené v Európskom združení sporiteľní - ESBG. Zmeny, ktoré vyplývajú zo zavedenia jednotnej meny - euro a dotvárania Európskej menovej únie.