Přírodní katastrofy a netradiční způsoby jejich pojištění v USA - Janata, Jiří
Najväčšie prírodné katastrofy USA v rokoch 1970-1996 z hľadiska poistených škôd. Dva alternatívne návrhy financovania katastrofických rizík od poistných spoločností Chicago Board of Trade (CBOT) a Catastrophe Risk Exchange (CATEX).