Finančná kríza v Rusku - Nagyová, Izabela
Z obsahu: Ruskú finančnú krízu vyvolala kumulácia viacerých faktorov pôsobiacich približne v rovnakom čase, tvrdia analytici. Protikrízové opatrenia sa sústredia predovšetkým na dodatočné zdanenie a zvýšenie daňovej disciplíny. Ruský zahraničný obchod postihol v prvom štvrťroku prudký pád cien ropy a plynu. Finančné ťažkosti Ruska znepokojili zahraničných investorov. Predstavitelia G7 podporili pomoc Rusku cez MMF.