Sociálna situácia nemá byť prekážkou vzdelania možnosti a podmienky multizdrojového financovania vysokých škôl - Straka, Pavel
Školné ako jeden zo zdrojov financovania vysokého školstva. Dva základné modely platenia školného. Školné ako prostriedok finančnej podpory študentov zo sociálne slabších rodín. Pôžičky študentom. Odklad platieb školného. Porovnanie s vyspelými krajinami. Ďalšie zdroje vhodné na financovanie vysokého školstva. Využitie regionálnych fondov.