Strukturální politika - trh nebo státní zásahy? - Kadeřábková, Anna
Úvahy o voľbe medzi trhom a štátnymi zásahmi na príklade alternatívnych vysvetlení východoázijského hospodárskeho zázraku. Základné typy trhového zlyhania, ich vplyv na alokačnú a dynamickú efektívnosť a rovnosť rozdeľovania. Príčiny netrhového zlyhania, charakteristika ponuky a dopytu. Úloha štátu a trhu v ekonomickom rozvoji. Prístupy k štrukturálnej politike a jej typy.