Ekonomická teorie regulace a konkurence v energetických sítích - Dušek, Libor
Kritika teórie prirodzeného monopolu a optimálnej regulácie, jej zlyhanie v praxi a teoretické nedostatky. Regulačné zlyhanie v praxi Českej republiky. Princíp konkurencie v energetických sieťach. Základné modely organizácie trhu s elektrinou. Model jediného kupujúceho a model dohodnutého prístupu tretích strán.