Zlá situácia východoeurópskych štátov - Machala, Peter
Životná úroveň východoeurópskych štátov z pohľadu obyvateľov. Hroziaci kolaps východných krajín brániacich sa reformám. Politický vývoj v Rumunsku. Nedostatok peňazí v obehu a jeho následky na Ukrajine. Paradoxy súčasného hospodárskeho rozkvetu Bieloruska. Napätá menová a finančná situácia na Slovensku a jej príčiny.