Etapy na ceste k Európskej menovej únii - Jánoš, Daniel
Niektoré zlomové obdobia vo vývoji medzinárodnej menovej spolupráce. História európskej integrácie. Európsky menový systém. Vytvorenie hospodárskej a menovej únie. Konvergenčné kritériá podľa zmluvy o EÚ. Scenár prechodu na jednotnú menu. Vytvorenie Európskeho systému centrálnych bánk (ESCB). Postavenie Európskej centrálnej banky (ECB) v kontexte EMÚ. Uskutočňovanie jednotnej menovej politiky. Ekonomické ukazovatele a Maastrichtské konvergenčné kritériá. Európska menová únia a krajiny strednej a východnej Európy.