Súčasné problémy slovenskej ekonomiky sú riešiteľné - Gonda, Peter
Kroky potrebné na zlepšenie stavu slovenskej ekonomiky. Potreba poznania reálneho východiskového postavenia slovenskej ekonomiky. Nízka efektívnosť výroby. Dôležitým faktorom potenciálnej konkurencieschopnosti SR v jednotnom európskom trhu je schopnosť exportovať. Nevhodná kombinácia rozpočtovej a menovej politiky. Potreba zmeny koncepcie hospodárskej politiky. Nákladnosť udržiavania fixného kurzu koruny.