V Nováckych chemických závodoch funguje nový monitorovací systém odpadových vôd - Začková, Katarína
Stručne z histórie Nováckych chemických závodov (NCHZ), a.s. Pôsobenie NCHZ na životné prostredie. Kontrola odpadových vôd v súčasnosti, zavedenie nového monitorovacieho systému. Nový systém však nerieši všetky environmentálne problémy. Hospodárenie NCHZ v r. 1997. Chemický priemysel a povrchové vody.