Budúcnosť s chémiou - Piršel, Miroslav
Podiel chemického a farmaceutického priemyslu SR na riešení úloh ľudstva zabezpečovaných pomocou chémie. Rozsah výroby chemického a farmaceutického priemyslu SR. Tri subsektory: rafinérske spracovanie ropy, výroba chemikálií chemických výrobkov a vlákien, výroba výrobkov z gumy a plastov. Charakteristika jednotlivých subsektorov, ekonomické ukazovatele. Podiel jednotlivých sektorov na výsledkoch priemyslu SR. Ďalší vývoj chemického priemyslu v súlade s priemyselnou politikou SR. Smery rozvoja, rozvojové aktivity a ich realizácia.