Menová integrácia pred Maastrichtskou zmluvou - Oberhauser, Ján Artur
Reálna úroveň konvergentných kritérií v jednotlivých krajinách od roku 1993. Nesúlad medzi plnením fiškálne orientovaných kritérií. Politický vývoj ako dôležitá súčasť rozhodovania o výbere kandidátov do tretej etapy výstavby Európskej menovej únie. Vývoj miery inflácie a verejného zadlženia v kandidátskych krajinách v rokoch 1993-1996.