Báza vnútrofiremného podnikania dobrá organizácia podniku je predpokladom úspechu - Čunderlík, Dušan
Východiská pre stanovenie podnikateľských útvarov, neskôr sa zoskupujúcich do podnikateľských jednotiek. Definícia, výhody a nevýhody podnikateľských jednotiek. Podmienky pre úspešné riadenie vnútropodnikateľských jednotiek. Väzby podnikateľských jednotiek. Nároky na manažérov pri riadení vnútropodnikateľských jednotiek. Organizačné typy vhodné na riadenie podnikateľských jednotiek - funkčná jednotka, marketingová jednotka a maticová jednotka.